Lunchpannkakor – en roligare gröt
Mina lunchpannkakor är ett perfekt sätt att variera grötätandet.
Om jag äter pannkakorna till lunch så tillsätter jag ett extra ägg för att få upp
proteininnehållet. Toppa med vad du vill – salt topping som rökt lax fungerar
faktiskt riktigt bra, men skippa då bären och frukten då.
Havregrynspannkakor med kvarg, hallon, björnbär och päron
4 portioner
- 3dl kokt kall havregrynsgröt
- 3ägg
- 3dl stenmalet fullkorns vetemjöl
- 5,5 dl mjölk alternativt havremjölk
- 2krm salt
- Smör till stekning
Gör så här:
Blanda ägg med gröt, vetemjöl och hälften av mjölken till en
slät smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Låt stå i 10 minuter. Stek
sedan pannkakorna i smör på medelhög värme.
Toppa med päron, kesella och bär samt lite strimlad mynta om
andan faller på.
Topping
- 2 päron i skivor
- 2dl hallon
- 2dl björnbär
- 2dl kvarg
- Mynta