Grönkålschips med ingefära

Grönkålschips med ingefära


Recept av Dietistens Val: Perfekta snackset i soffan, dessutom så gott och nyttigt. Grönkålschips är härligt frasiga och får en fin smak när de är rostade. Här tillsammans med smak av ingefära och chili.

4 portioner
Ca 400 g hela grönkålsblad
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek

Att ha hemma: 2 msk olja och 2 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Skala och finriv ingefäran, blanda den med olja, sambal oelek och salt
3. Massera in oljan i grönkålen och lägg ut dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga grönkålen mitt i ugnen ca 25 minuter. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.


Läs också

Tofu stroganoff med saltgurka

Recept av Dietistens Val: Hej vardagsmiddagar! Smarrig Stroganoff som står klart på middagsbordet på max...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Lyxig jordgubbssmoothie med kaffeskum

Recept av Dietistens Val: Sena på trenden med Dalgonakaffe? Yes, men här kommer en uppdaterad...

Läs mer

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

Recept av Dietistens Val: Gör en stor form till helgfrukost eller som snabb vardagslunch. Spara...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Världens bästa mellis - ostkaka

Recept av Dietistens Val: Det här kan vara världens bästa mellanmål! Eller om du vill,...

Läs mer
Chocolate black bean smoothie

Riktigt mumsigt mellanmål. Nu vet du vad du ska göra till helgen - dricka chokladsmoothie såklart! Med bönor för extra...

Läs mer
Auberginetagine med aprikos och mynta

Recept av Dietistens Val: En favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett. Gör dubbel sats på en gång, frys...

Läs mer
Asiatisk jordnötsbiff med grillad sesamkål

Recept av Dietistens Val: Hösten är nu här! En perfekt tid för långa middagar. Krispiga biffar som möte varm och...

Läs mer