Smakrik vitamin D-gryta
Här är en fiskgryta som innehåller mycket vitamin D. Om sommaren bjuder på gassande sol och din hud därmed får möjlighet att tillverka eget D-vitamin, kan du spara receptet till hösten. Om inte annat så är grytan god, speciellt om du använder färsk fisk och skaldjur.
4–6 personer
- 3 stycken citrongräs
- 3 msk röd curry
- 2 burkar kokosmjölk
- 2 färska chilifrukter
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk färsk riven ingefära
- 1 lime
- 500 g räkor
- 1 kg fisk, gärna tilapia eller lax
- Färsk koriander
- Olja
- Salt
Gör så här:
Banka citrongräset för att lösgöra smakerna. Hetta upp en gryta, häll i olja och röd curry och låt det fräsa i någon minut. Tillsätt kokosmjölk och citrongräs, låt koka upp. Hacka chili och vitlök, riv ingefära och limeskal och lägg i grytan. Smaka av och tillsätt salt. Låt puttra på svag värme medan du skalar räkorna och skär fisken i en centimeter tjocka kuber. Lägg i fisken och låt koka i några minuter. Ta upp citrongräset (det används som smaksättning) och lägg i de skalade räkorna. Garnera med koriander. Servera med jasminris eller nudlar och färskt bröd.