Chokladbollar med hallon- och jordgubbsgömma
Recept av Dietistens Val: Magiskt goda chokladbollar med fräsch smak av både jordgubb och hallon. Perfekt till eftermiddagsfikat eller som kvällssnacks. Unna dig själv eller bjud någon du tycker om!
Ingredienser
15 dadlar
4 dl havregryn
4 msk jordnötssmör
0,5 dl kokosflingor
3 msk kakao
3 msk kallt starkt kaffe
2 krm vaniljpulver
1,5 krm salt
Färska hallon och jordgubbar
Ev. 50 g mörk choklad (70%)
Extra kokosflingor
Gör så här:
1. Pilla ur kärnorna från dadlarna och mixa ihop med havregryn, jordnötssmör, kokosflingor, kakao, kaffe, vaniljpulver och salt. Vi använde en stark blender, men en matberedare är nog annars bäst!
2. Ta en sked
chokladsmet och knåda ihop. Tryck ut i handen till en rundel. Lägg på ett
hallon eller en halv jordgubbe och vik in kanterna och forma försiktigt till en
boll.
3. Rulla bollarna i kokosflingor- eller för extra
guldkant, smält mörk choklad och pensla bollarna med innan de rullas i kokos.
Förvara i kylen, bjud någon du gillar eller svep direkt!