Tävla för Springtime Sports Club

Så fort du har registrerat dig som medlem här på vår hemsida är du medlem i Springtime Sports Club. Du blir automatiskt medlem i alla våra sektioner vilket gör att du med ett och samma medlemskap kan vara aktiv i alla våra idrotter. Medlemskapet gäller tills du själv väljer att lämna klubben, det vill säga du behöver inte förnya det årsvis.

Huvudsyftet med klubben är att underlätta för motionärer som vill delta på motionsnivå, men det går givetvis bra att tävla även på högre nivå. Detta kan dock kräva viss administration och att du löser licens vilket fungerar på lite olika sätt i de olika idrotterna. Klicka på idrotten du är intresserad av för att läsa mer om hur det fungerar.

Löpning

För dig som vill tävla i löpning är det oftast bara att anmäla dig till respektive lopp och ange Springtime Sports Club som din förening. Ingen licens behövs.

Hör av dig till oss på springtimesportsclub@springtime.se om du har frågor om att tävla i löpning.

Längdskidor

Det vanliga grundmedlemskapet räcker för tex Vasaloppet och de flesta andra stora loppen. Du anmäler dig direkt till loppet och anger Springtime Sports Club som din förening, du behöver inte ange något medlemsnummer eller liknande i samband med anmälan till loppen.

Även om du inte behöver lösa någon licens för att tävla på längdskidor använder vissa tävlingar ett digitalt anmälningssystem som ofta benämns TA skidor eller Idrott Online. För att kunna anmäla dig till dessa lopp behöver du läggas upp även i detta system vid sidan av vårt ordinarie medlemssystem. Vill du delta i en sådan tävling hör av dig till oss på springtimesportsclub@springtime.se så lägger vi upp dig. Meddela oss namn, personnummer, hemadress och mailadress minst 7 dagar innan du behöver anmäla dig till loppet. För detta tar vi en administrativ avgift på 100 kr. Swisha 100 kr till: 123 203 5194 med ditt för- och efternamn.

Cykel

Inom cykel kan du delta i motionstävlingar som Vätternrundan och motionsklass på CykelVasan i ditt ordinarie medlemskap i Springtime Sports Club. Vill du däremot köra tävlingsklass behöver du lösa en tävlingslicens.

Hör av dig till oss på springtimesportsclub@springtime.se om du behöver lösa en licens för tävlingsklass i cykel så hjälper vi dig. Meddela oss namn, personnummer, hemadress, mailadress samt vilken licens du vill lösa minst 15 dagar innan du behöver licensen. För att lägga upp dig i systemet som krävs för att du ska kunna skaffa licensen tar vi en administrativ avgift på 100 kr. Swisha 100 kr till: 123 203 5194 med ditt för- och efternamn. Du betalar sen licenskostnaden till cykelförbundet själv.

Läs mer om de olika licenstyperna här

Triathlon

För att delta i tävlingsklass i Triathlon behöver du lösa en tävlingslicens. För dig som vill tävla i minst två tävlingar under säsongen passar en årslicens bäst medan endagarslicens blir billigast för dig som bara ska köra ett lopp.

Oavsett val av licens kan du lösa det själv, ange bara Springtime Sports Club som din förening när du skaffar licensen. Läs mer och skaffa licensen här! 

Orientering

Många tycker det känns krångligt att testa på orientering som motions- och tävlingsform, det tycker vi på Springtime Sports Club är synd. Orientering är en utmärkt träningsform och det finns banor som passar alla olika nivåer. Därför kan du via ditt medlemskap hos på ett smidigt sätt ställa upp både i motions- och tävlingsklass. Du behöver inte lösa någon licens och i de flesta motionstävlingar och tex O-ringen anmäler du dig direkt till arrangören och anger bara Springtime Sports Club som din förening.

På vissa tävlingar sker anmälan via orienteringsförbundets system Eventor och för att kunna anmäla dig den vägen behöver vi lägga upp dig i detta system. Då detta kräver ett visst arbete för oss tar vi en administrativ avgift på 100 kr, kontakta oss på springtimesportsclub@springtime.se så hjälper vi dig. Vi behöver ditt namn, hemadress, personnummer och e-postadress minst 7 dagar innan du vill anmäla dig till en tävling. Swisha 100 kr till: 123 203 5194 med ditt för- och efternamn.

Är du nyfiken på att testa orientering så kan du läsa mer och hur det fungerar och vilka tävlingar som finns via denna länk.