Asiatisk kålrotssallad
Recept av Dietistens Val: Det är hållbart att göra sallad på svenska rotfrukter. Här är en variant som håller sig bra i kylen och hjälper dig mot rekommendationen om minst 500 g frukt och grönt per dag.
Tid: ca 15 min
Ingredienser, ca 1,5 liter
800 g kålrot
6 cm ingefära
1 lime, juice
1 näve bladpersilja
Att ha hemma: 1 msk japansk soja, 0,5 dl sesamolja, 0,25 dl olivolja, svartpeppar
Gör så här:
- Skala och riv kålroten grovt i en bunke.
- Skala och finriv ingefäran och blanda med kålrot, soja, sesamolja och olivolja. Tillsätt limejuicen och dra några drag med pepparkvarnen.
- Klipp ner persiljan, rör om och förvara i en glasskål i kylen eller ät direkt. Håller ca 1 vecka i kylskåp