Asiatisk kålrotssallad

Asiatisk kålrotssallad


Recept av Dietistens Val: Det är hållbart att göra sallad på svenska rotfrukter. Här är en variant som håller sig bra i kylen och hjälper dig mot rekommendationen om minst 500 g frukt och grönt per dag.

Tid: ca 15 min
Ingredienser, ca 1,5 liter
800 g kålrot
6 cm ingefära
1 lime, juice
1 näve bladpersilja

Att ha hemma: 1 msk japansk soja, 0,5 dl sesamolja, 0,25 dl olivolja, svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och riv kålroten grovt i en bunke.
  2. Skala och finriv ingefäran och blanda med kålrot, soja, sesamolja och olivolja. Tillsätt limejuicen och dra några drag med pepparkvarnen.
  3. Klipp ner persiljan, rör om och förvara i en glasskål i kylen eller ät direkt. Håller ca 1 vecka i kylskåp

Läs också

Ingefärsäpplen

Recept av Dietistens Val: Svenska äpplen, ja tack! Här tillsammans med ingefära i form av...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Hoisinlax med papayasallad

Recept av Dietistens Val: Papaya är Johannas absoluta favorit. Men den står sällan på menyn...

Läs mer

Blomkålsgnocchi med halloumi och jordgubbar

Recept av Dietistens Val: Sen sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Pistage- och melonsallad

Recept av Dietistens Val: Här kommer en av våra favoritsallader som passar till det mesta...

Läs mer
Chiafrutti med rårörda jordgubbar och mynta

Recept av Dietistens Val: Semestern är över och vi börjar nu komma in i vardagen igen. Här kommer tips på...

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen - krämig och het majsröra

Recept av Dietistens Val: Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen den här...

Läs mer
Somriga vegoburgare

Recept av Dietistens Val: Sommaren är här och med det härliga grilldagar på kvällarna. Här kommer tips på en grym...

Läs mer