Blomkålsgnocchi med halloumi och jordgubbar

Blomkålsgnocchi med halloumi och jordgubbar


Recept av Dietistens Val: Sen sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga gnocchi och stek direkt i pannan så är den här rätten klar på nolltid!

Tid: ca 45 min
Ingredienser för 4 portioner
Ca 800 g blomkål
2 dl bovetemjöl
(eller 600 g färdiga gnocchi för att göra det enkelt)
1-2 pkt Grillost eller halloumi
Ca 300 g bladspenat
15 jordgubbar

Att ha hemma: 4 msk solroskärnor, olja, balsamvinäger, honung, salt, peppar,

GÖR SÅ HÄR:
1. Dela blomkålen i mindre bitar och låt koka i en kastrull med vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Lägg moset i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan. Blanda blomkålsmoset med bovetemjöl och 1 tsk salt. Forma degen till en lång korv, klipp i mindre bitar och tryck till varje bit med en gaffel.

2. Koka upp vatten och salt
i en kastrull. Lägg i gnocchin och lyft upp dem när de flyter till ytan, efter
ca 2 min.

3. Rosta solroskärnor i en
torr panna och häll upp på ett fat.

4. Blanda dressing av 0,5ndl
olja, 2 msk balsamvinäger, 1 tsk honung, salt och peppar

5. Hetta upp olja i samma
panna och stek gnocchin gyllene, häll upp på fat.

6. Dela osten och stek även
den gyllene i pannan.

7. Varva bladspenat med
skivade jordgubbar, gnocchi och Grillost. Ringla på dressingen och solrosfrön.


Läs också

Auberginetagine med aprikos och mynta

Recept av Dietistens Val: En favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett. Gör dubbel...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Asiatisk jordnötsbiff med grillad sesamkål

Recept av Dietistens Val: Hösten är nu här! En perfekt tid för långa middagar. Krispiga...

Läs mer

Morots- och halloumibiffar med chili

Recept av Dietistens Val: Få ingredienser är vardagsmat för oss, som här- köp hem sex...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ingefärsäpplen

Recept av Dietistens Val: Svenska äpplen, ja tack! Här tillsammans med ingefära i form av...

Läs mer
Hoisinlax med papayasallad

Recept av Dietistens Val: Papaya är Johannas absoluta favorit. Men den står sällan på menyn hemma, men när vi är...

Läs mer
Asiatisk kålrotssallad

Recept av Dietistens Val: Det är hållbart att göra sallad på svenska rotfrukter. Här är en variant som håller sig...

Läs mer
Pistage- och melonsallad

Recept av Dietistens Val: Här kommer en av våra favoritsallader som passar till det mesta - både till vardags och...

Läs mer