Chiafrutti med rårörda jordgubbar och mynta

Chiafrutti med rårörda jordgubbar och mynta


Recept av Dietistens Val: Semestern är över och vi börjar nu komma in i vardagen igen. Här kommer tips på ett av våra bästa mellanmål som du kan unna dig efter träningen eller på jobbet. Fruttin fungerar även fint till frukost. Gott, mättade och enkelt att förbereda.

Tid: Ca 15 min + tid att svälla

För 4 portioner:
1 dl chiafrön
1 tetra kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl naturell yoghurt (0,5 % fett)
225 g frysta jordgubbar, tinade
1 kruka mynta

Att ha hemma: 1 tsk vaniljpulver, honung

Gör så här:

  1. Vispa ihop chiafrön, kokosmjölk, yoghurt och vaniljpulver. Smaka av med honung om du vill. Låt stå i kylen minst 1 timme eller över natten.
  2. Mosa jordgubbar med en gaffel och bland ner riven mynta.
  3. Klicka upp chiafruttin i små skålar och toppa med rårörda jordgubbar.

Läs också

Auberginetagine med aprikos och mynta

Recept av Dietistens Val: En favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett. Gör dubbel...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Asiatisk jordnötsbiff med grillad sesamkål

Recept av Dietistens Val: Hösten är nu här! En perfekt tid för långa middagar. Krispiga...

Läs mer

Morots- och halloumibiffar med chili

Recept av Dietistens Val: Få ingredienser är vardagsmat för oss, som här- köp hem sex...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ingefärsäpplen

Recept av Dietistens Val: Svenska äpplen, ja tack! Här tillsammans med ingefära i form av...

Läs mer
Hoisinlax med papayasallad

Recept av Dietistens Val: Papaya är Johannas absoluta favorit. Men den står sällan på menyn hemma, men när vi är...

Läs mer
Asiatisk kålrotssallad

Recept av Dietistens Val: Det är hållbart att göra sallad på svenska rotfrukter. Här är en variant som håller sig...

Läs mer
Blomkålsgnocchi med halloumi och jordgubbar

Recept av Dietistens Val: Sen sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga gnocchi och stek direkt i...

Läs mer