Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan


Recept av Dietistens Val: Vi fortsätter på temat sommarmat. Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen, eller nästan som ensamrätt med en matig och grön sallad.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på lite olja och salt och ställ i ugn ca 20 min.

Så här gör du paprikahummusen: Mixa 3 dl kokta kikärtor med en klyfta vitlök, 3 msk ajvar relish, 3 msk olivolja, 1msk tahini, 1 msk pressad citron och smaka av med salt och peppar. Klicka på hummusen då 5 minuter av potatistiden återstår, strö på lite riven parmesan och låt det få färg i ugnen.

Servera med en matig sallad eller som tillbehör till exempelvis grillat.


Läs också

Ingefärsäpplen

Recept av Dietistens Val: Svenska äpplen, ja tack! Här tillsammans med ingefära i form av...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Hoisinlax med papayasallad

Recept av Dietistens Val: Papaya är Johannas absoluta favorit. Men den står sällan på menyn...

Läs mer

Asiatisk kålrotssallad

Recept av Dietistens Val: Det är hållbart att göra sallad på svenska rotfrukter. Här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Blomkålsgnocchi med halloumi och jordgubbar

Recept av Dietistens Val: Sen sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga...

Läs mer
Pistage- och melonsallad

Recept av Dietistens Val: Här kommer en av våra favoritsallader som passar till det mesta - både till vardags och...

Läs mer
Chiafrutti med rårörda jordgubbar och mynta

Recept av Dietistens Val: Semestern är över och vi börjar nu komma in i vardagen igen. Här kommer tips på...

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen - krämig och het majsröra

Recept av Dietistens Val: Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen den här...

Läs mer