Pumpapizza

Pumpapizza


Recept av Dietistens Val: Helgen närmar sig. Här kommer en återkommande favorit hos oss på fredagskvällar – nämligen pumpapizza med fetaost, honung och rosmarin. Givetvis passar den alla andra kvällar också!

Ingredienser, 2 pizzor
2 libabröd (eller tortillabröd)
1/4 butternutpumpa
0,75 dl sötmandel
1 fetaost
0,5 dl olivolja
1 klyfta vitlök
4 kvistar rosmarin
1 msk citronjuice
2 tsk honung
salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Bre på färskosten.
  3. Skala pumpan och hyvla eller skär sen tunna bitar och lägg på bröden.
  4. Hacka mandeln grovt och strö över bröden ihop med smulad fetaost.
  5. Grädda i ugn ca 10 minuter.
  6. Mixa under tiden olja med vitlök, rosmarin, citron och honung. Smaka av med salt och peppar.

Ringla rosmarinolja över pizzan och servera direkt!


Läs också

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Recept av Dietistens Val: Tacos är en favorit på många middagsbord på fredagarna. Här kommer...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Havrekakor med morot

Recept av Dietistens Val: Unna dig en fika lite mer ofta! Här delar vi vår...

Läs mer

Tofu scrambled

Recept av Dietistens Val: Som växtbaserad scrambled eggs. Inte istället för, men som variation! Det...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Chokladkaka black bean

Recept av Dietistens Val: Gör denna när du vill äta kladdkaka som är toppgod och...

Läs mer
Chokladgröt med stekt banan och tahinisirap

Recept av Dietistens Val: Varför inte vardagslyxa med denna ljuvliga chokladgröt till frukost? Kanelstek banan till och servera med skummad...

Läs mer
Chokladbollar med hallon- och jordgubbsgömma

Recept av Dietistens Val: Magiskt goda chokladbollar med fräsch smak av både jordgubb och hallon. Perfekt till eftermiddagsfikat eller som...

Läs mer
Chokladig brownie

Recept av Dietistens Val: Mjuk och chokladig brownie bakad helt på nyttigheter får vi nästan säga. God att äta som...

Läs mer