Tofu scrambled

Tofu scrambled


Recept av Dietistens Val: Som växtbaserad scrambled eggs. Inte istället för, men som variation! Det här äter vi gärna till frukost, ofta på en skiva bröd och ibland med lite sallad bredvid. Som enkelt kvällsmål eller lunch ihop med kokta gryn och en klick hummus. Middag på 10 minuter det! Love!

Tofu scrambled med gurkmeja, tomat, chili och spenat – ingredienser för fyra:
100 g körsbärstomat
50 g bladspenat
Ca 250 g fast tofu
0,5-1 msk chipotlepasta

Att ha hemma: rapsolja, 1 tsk gurkmeja, salt och peppar

Tillagning:
Hetta upp olja i en stekpanna. Dela tomterna på hälften och stek i pannan ihop med spenat. Mosa tofun med en gaffel och blanda ner i pannan. Smaksätt med chipotle och gurkmeja. Smaka av med salt, peppar och servera med lite sesam på toppen.


Läs också

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Recept av Dietistens Val: Tacos är en favorit på många middagsbord på fredagarna. Här kommer...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Pumpapizza

Recept av Dietistens Val: Helgen närmar sig. Här kommer en återkommande favorit hos oss på...

Läs mer

Havrekakor med morot

Recept av Dietistens Val: Unna dig en fika lite mer ofta! Här delar vi vår...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Chokladkaka black bean

Recept av Dietistens Val: Gör denna när du vill äta kladdkaka som är toppgod och...

Läs mer
Chokladgröt med stekt banan och tahinisirap

Recept av Dietistens Val: Varför inte vardagslyxa med denna ljuvliga chokladgröt till frukost? Kanelstek banan till och servera med skummad...

Läs mer
Chokladbollar med hallon- och jordgubbsgömma

Recept av Dietistens Val: Magiskt goda chokladbollar med fräsch smak av både jordgubb och hallon. Perfekt till eftermiddagsfikat eller som...

Läs mer
Chokladig brownie

Recept av Dietistens Val: Mjuk och chokladig brownie bakad helt på nyttigheter får vi nästan säga. God att äta som...

Läs mer