Tofu scrambled

Tofu scrambled


Recept av Dietistens Val: Som växtbaserad scrambled eggs. Inte istället för, men som variation! Det här äter vi gärna till frukost, ofta på en skiva bröd och ibland med lite sallad bredvid. Som enkelt kvällsmål eller lunch ihop med kokta gryn och en klick hummus. Middag på 10 minuter det! Love!

Tofu scrambled med gurkmeja, tomat, chili och spenat – ingredienser för fyra:
100 g körsbärstomat
50 g bladspenat
Ca 250 g fast tofu
0,5-1 msk chipotlepasta

Att ha hemma: rapsolja, 1 tsk gurkmeja, salt och peppar

Tillagning:
Hetta upp olja i en stekpanna. Dela tomterna på hälften och stek i pannan ihop med spenat. Mosa tofun med en gaffel och blanda ner i pannan. Smaksätt med chipotle och gurkmeja. Smaka av med salt, peppar och servera med lite sesam på toppen.


Läs också

Ingefärsäpplen

Recept av Dietistens Val: Svenska äpplen, ja tack! Här tillsammans med ingefära i form av...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Hoisinlax med papayasallad

Recept av Dietistens Val: Papaya är Johannas absoluta favorit. Men den står sällan på menyn...

Läs mer

Asiatisk kålrotssallad

Recept av Dietistens Val: Det är hållbart att göra sallad på svenska rotfrukter. Här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Blomkålsgnocchi med halloumi och jordgubbar

Recept av Dietistens Val: Sen sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga...

Läs mer
Pistage- och melonsallad

Recept av Dietistens Val: Här kommer en av våra favoritsallader som passar till det mesta - både till vardags och...

Läs mer
Chiafrutti med rårörda jordgubbar och mynta

Recept av Dietistens Val: Semestern är över och vi börjar nu komma in i vardagen igen. Här kommer tips på...

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen - krämig och het majsröra

Recept av Dietistens Val: Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen den här...

Läs mer