Chokladkaka black bean

Chokladkaka black bean


Recept av Dietistens Val: Gör denna när du vill äta kladdkaka som är toppgod och samtidigt gör gott! De svarta bönorna, lena honungen och chiafröna tillsammans med mörk choklad och vanilj gör denna kaka till en smaksensation.

Ingredienser
3 dl kokta svarta bönor (1 tetra á 380g, sköljda)
3 ägg
1 dl kakao
1 dl honung
2,5 msk olivolja
2 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
150g mörk choklad

Att ha hemma: kakao, honung, olivolja, vaniljpulver och salt

GÖR SÅ HÄR
Mixa bönorna med ägg, kakao, honung, olivolja, chiafrön, vaniljpulver och salt. Smält choklad (förslagsvis över vattenbad eller försiktigt i micron) och blanda ner i smeten. Häll smeten i en form och grädda i ugn ca 25min på 175 grader. Servera som den är eller kanske med hallon eller en klick kokosgrädde om du vill.


Läs också

Ingefärsäpplen

Recept av Dietistens Val: Svenska äpplen, ja tack! Här tillsammans med ingefära i form av...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Hoisinlax med papayasallad

Recept av Dietistens Val: Papaya är Johannas absoluta favorit. Men den står sällan på menyn...

Läs mer

Asiatisk kålrotssallad

Recept av Dietistens Val: Det är hållbart att göra sallad på svenska rotfrukter. Här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Blomkålsgnocchi med halloumi och jordgubbar

Recept av Dietistens Val: Sen sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga...

Läs mer
Pistage- och melonsallad

Recept av Dietistens Val: Här kommer en av våra favoritsallader som passar till det mesta - både till vardags och...

Läs mer
Chiafrutti med rårörda jordgubbar och mynta

Recept av Dietistens Val: Semestern är över och vi börjar nu komma in i vardagen igen. Här kommer tips på...

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen - krämig och het majsröra

Recept av Dietistens Val: Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen den här...

Läs mer