Springtime Friends Löpargrupp på distans

Springtime Friends Löpargrupp på distans


Unikt digitalt träningsprogram för dig som är löpare! För dig som inte kan vara med på våra fysiska löpträffar kan du ta del av Springtime Friends och Runner’s Worlds träningsupplägg digitalt! 

Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai tipsar och ger ett träningsupplägg på 3 pass per vecka. Anders mejlar under 10 söndagar – med start 4 april – så att du som inte har möjlighet att vara med fysiskt på passen med Springtime Friends löpargrupp kan hänga med på distans och helt enkelt köra efter Anders upplägg. 

Vi hoppas att det kan ge dig möjlighet att skapa din egen Springtime Friends löpargrupp tillsammans med dina kompisar! 


Besök ett utegym i helgen!

Besök ett utegym i helgen!


Hemmaträning i all ära … men med mer tid hemma är det inte konstigt att man också längtar ut. Ut i friska luften där vårsolen börjat värma så där skönt mot kinderna och fåglarna kvittrar obekymrat av omvärlden. Är du frisk, rekommenderar vi dig att köra ett träningspass ute i helgen!

Att träna utomhus ger dig, förutom friskluften, de sköna endorfinerna som framkallas när du rör på dig och solljuset hjälper kroppen att bilda viktig D-vitamin. Det finns en rad fler goda effekter och du kan säkert göra en egen lista med de fördelar du tycker är viktiga för att motivera just dig.

Vi på kontoret, Springtime och Runners World, brukar träna tillsammans på luncherna i alla fall ett par gånger i veckan. Det motiverar oss. Nu försöker vi hålla igång det även om vi jobbar hemma och får göra det på varsitt håll. Det blir pepp och hejarop över sociala medier och på mail istället!

Här delar Marie och Camilla med sig av ett pass som du kan köra i ditt närmaste utegym.

Filmen nedan innehåller tips på 6 olika övningar där hela kroppen tränas. Kör alla övningar med 8-15 repetitioner (per ben vid enbensövning) och upprepa 2 – 4 varv beroende på vad du har för tid och ork. Jogga eller promenera dit och hem så har du både uppvärmning och nedvarvning inkluderat. Och du, det är ett perfekt sätt att samla reps till Elins utmaning #1000repsiveckan

Lycka till och trevlig helg från oss på kontoret!


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!


Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar för bara 546 kronor! Välj mellan färgerna vit, svart eller rosa.

Vårt erbjudande
• 6 nummer av Runner’s World (ordinarie butikspris: 594 kronor).
• Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar (ordinarie pris 499 kronor).
Sammanlagt värde: 1093 kronor.

Din rabatt: 50 %, ditt pris: 546 kronor!

Här gör du din beställning!

 

Med Runner’s World får du:
✔️ Världens ledande löpartidning
✔️ Träningstips av experter och elitlöpare.
✔️ Extra mycket sko- och pryltester
✔️  Läsningen för alla som springer, från nybörjare till proffs,
✔️ Tips och råd om träning, teknik och nya prylar
✔️ Allt om de stora loppen
✔️ Inspirerande resereportage
✔️ Runner’s World digitala tidningsarkiv
✔️ Runner’s Worlds app

*Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

Defunc TRUE GO-modellen är för den som vill ha en kraftfull ljud- och kommunikationsupplevelse- TRUE GO passar för långvarig lyssning utan att bli obekväma genom vår världsunika, egenutvecklade MultiTip™-design som ger en bättre ljudupplevelse samt håller dina lurar på plats för ökad komfort.

Funktioner:

 • 22 timmars speltid
 • Superb säker passform
 • Kraftfullt ljud
 • Långvarig komfort
 • Touch control
 • Bluetooth 5.0
 • USB-C
 • 10 m trådlös räckvidd
 • Laddningsbox ingår naturligtvis

Här gör du din beställning!

Nu är det dags för #RW2828CHALLENGE

Nu är det dags för #RW2828CHALLENGE


Utmaningen #RWRunstreakSWE startade om den första januari i år, med målet att vi skulle springa minst 1,6 kilometer varje dag under månaden. Nu är det dags för nästa månadsutmaning. Den 1 februari startar vi #RW2828Challenge – häng på!

Den nya månadsutmaningen #RW2828Challenge går ut på att köra valfri träningsform, minst 28 minuter varje dag under februaris 28 dagar.

Vad du räknar som träning bestämmer du helt och hållet utifrån dina egna förutsättningar. Men vi förespråkar att du varierar din löpträning med andra träningsformer som simning, skidåkning, gång, styrketräning, rodd, cykling, yoga … ja, du väljer helt och hållet efter vad som funkar för dig.

Är du en av de som startat en runstreak med oss under januari och är sugen på att hålla i den? Det går förstås utmärkt att hänga på #RW28/28Challenge ändå. Antingen förlänger du helt enkelt din 1,6 kilometer långa dos av daglig löpning så att du kommer upp i (minst) 28 minuter. Eller så adderar du alternativträning till din runstreaklöpning, så att du når 28 minuter totalt – antingen i anslutning till löpningen eller som ett separat pass (målet är 28 minuter sammanlagd träning varje dag).

Styrketräning för bål och rygg, rörlighetsövningar eller yoga kan vara skönt för återhämtningen. Likaså kan lätt, mjuk konditionsträning i form av cykling, simning eller skidåkning vara ett effektivt sätt att få lite aktiv återhämtning som inte belastar kroppen lika hårt som löpning.

Hur passar du in en utmaning som en runstreak eller #RW2828Challenge med din vanliga löpträning? Det är enkelt. Träna på som vanligt, men de dagar du i vanliga fall hade vilat tar du en 1,6 kilometer lång återhämtningsjogg – eller lägger in 28 minuter alternativträning.

Håll gärna ögonen på runnersworld.se för ännu mer träningsinspiration, dela dina pass med oss under #RWRunstreakSWE och gå gärna med i vår #RWRunstreakSWE-grupp på Facebook för att ta del av alla deltagarnas pepp och tips.

Häng på!

Bästa tipsen inför 2021 – Elin Bjärkstedt

Bästa tipsen inför 2021 – Elin Bjärkstedt


Ovanliga tider kräver ovanliga träningsråd! Som Springtime’s egen Anders Tegnell ger Elin Bjärkstedt (fysioterapeut och PT) dig vårens träningsrekommendationer. Du måste inte följa dem såklart, men det leder kanske till bättre folkhälsa.

De annorlunda tiderna vi lever i börjar bli det nya normala. Vi har ett hem som för många också fungerar som arbetsplats, barnens skollokaler och makens konferensrum. Det är sladdar och skärmar och böcker och lunchservering som ska få plats.

Förr var ett hem just en plats för återhämtning och vila. Det nya normala är att det mesta som pågår i livet nu sker inom hemmets fyra väggar.  Att dessutom pressa in träningen där i huset eller lägenheten när gymmen har tuffa restriktioner och gruppträningen är inställd kan kännas mentalt motigt, men här kommer några tips för att ta dig ut.

1: Googla ”träningsmontage rocky”
(Eller klicka på länken https://youtu.be/_YYmfM2TfUA )

Mitt första tips är att se på Rocky hur han kämpar i Philadelphia 1976. Vi slipper springa i tunna basketskor genom skräpiga gator och slum där folk har tänt eldar i oljefat för att hålla värmen. Vi må ha en utmanade slaskigt väder och regn i sidled, men vi har ordentliga löparskor.  Se montaget, lyssna på musiken och ha den med ut i lurarna när du ska träna. Bli din egen Rocky Balboa och avsluta passet på en höjd med nävarna i luften. Jag lovar att träningen blir lite roligare då!

(Man kan se klippet hur många gånger som helst- det är helt normalt att fylla på motivation någon gång om dagen.)

2: Investera i vintertights och plocka fram underställströjan

Rocky må vara stenhård men det är tufft att träna utomhus i bomullsbrallor. Unna dig ett par vintertights eller inventera skidkläderna i garderoben. En bra underställströja är guld värd nu när du ska börja älska att träna utomhus.

3: Sätt ett mål i tid snarare än vikt och prestation

Känns det motigt att ge sig ut trots bra kläder, sätt ett tidsmål. All fysisk aktivitet på mer än 10 minuter påverkar hälsan. Dubbla det. 20 min om dagen med svettig aktivitet ökar hälsan enormt! På en vecka har du samlat ihop 2 timmar och 20 minuters träning. Sätt upp ett veckomål – i tid.

4: Gå med i en grupp och utmana andra

Att få träffa kompisar brukar vara en motivationsfaktor, i brist på gruppträning får vi vända oss till sociala medier som låter oss träna på avstånd men tillsammans. Gå med i en social grupp och dela tips och trix, backträning och hemmaträningspass och utmaningar med andra. Springtime Friends lanserar snart ett digitalt medlemskap där du kan bli del i en grupp och en gemenskap digitalt. Mer info kommer snart.

Du är också välkommen till Elins grupp ”The glamorous life of hemmaträning” på facebook där tappra hemmaträningsmänniskor möts och pratar om allt från motivation till bästa sättet att träna styrka utomhus. Du hittar den här!

5: Kettlebells – en tung investering

Jag fortsätter tjata om kettlebells. Så mångsidigt, roligt och bra träning för att inte tappa muskelmassa när utegymmet inte lockar. Leta på instagram efter #kettlebell och få inspiration till att lära dig nytt.

6: Träna digitalt

När jag längtar efter inspiration och inte riktigt har energi att tänka ut träning själv vänder jag mig till livepass eller förinspelade pass med kollegor och inspiratörer. I det digitala medlemskapet i Springtime Friends kommer hela MyMowo’s utbud av träning online att ingå. Där finns massor att välja mellan och passen är så där lagom långa för att riva av på lunchen eller när annat tillfälle ges.

Stort lycka till med nystarten 2021!
/Elin Bjärkstedt

www.personligaretraning.se

Tulpaner och 1000 reps!

Tulpaner och 1000 reps!


Veckans hälsning från vår ambassadör Elin Bjärkstedt handlar om tulpaner och bjuder på en veckoutmaning där du får blanda övningar ”hej vilt”. Det är med andra ord dags för lite frihet under ansvar men vi finns vid din sida och peppar dig om du taggar oss i din träning!

Hej Springtime friend!

Tulpaner. Alltså utan tulpaner skulle den här märkliga perioden av social distansering vara ännu svårare. Jag har köpt lite påskliljor också men det är tulpanerna som är grejen. Min mormor älskade också tulpaner och jag tänker på henne när jag sätter dom i vatten. Min mormor blev nästan hundra år och in i det sista reste hon sig från stolen utan att ta hjälp av händerna. Och glömde hon sig så satte hon sig -och reste sig igen- med hjälp av ren benkraft.

Hon är min målbild. Att göra knäböj vid 97 är inte fy skam!

Att träna ofta är bra:

 • Man slipper få träningsvärk.
 • Man bryter stillasittandet.
 • Man får en hälsosam vana – som går att hålla i.
 • Man behöver inte göra jättetunga pass – man tränar ju ofta istället.
 • Man kan sänka kraven – och får en ny chans snart igen.
 • När man vill träna tyngre är kroppen förberedd för det.

Så gör som mormor, träna lite varje dag. Men eftersom du inte är närmare 100 år så tänkte jag utmana dig lite tuffare än med stolsknäböj!

Nu när vi i översköljts av hemmaträningsprogram i alla kanaler några veckor tänkte jag låta dig välja själv vad du vill göra så länge du gör 1000 rep på en vecka. Från torsdag 2/4 (min födelsedag, by the way…) till torsdagen 9/4 får du skrapa ihop 1000 rep.

Hur gör Du? Alla på en gång? 142,86 reps om dagen? Låt mig veta, låt kompisarna veta, så peppar vi varandra.

Blanda vilt av övningar: situps, burpees, knäböj, pullups, hopprep, utfall, roddar, pullups, turkish getups, jumping jacks, armhävningar, uppkliv, upphopp, svingar med kettlebell…. så länge slutsumman av alla olika rep på torsdag blir 1000.


Testar lite olika grejer hej vilt!

Jag startar utmaningen med 5 varv av:

 • 10 utfall med kettlebell i rack
 • 10 svingar med kettlebell.
 • 10 roddar

Det blir 150 reps in på kontot! Hur startar du? Tagga in mig och Springtime sportsclub så gör vi tillsammans. 3-2-1 GO!

Tagga!

 #1000repsiveckan @elinbjarkstedt @springtimesportsclub


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Hemmaträning ”Unite”

Hemmaträning ”Unite”


Elin Bjärkstedt ger er här ett nytt inlägg om hemmaträning och vi tänker att det ska vara precis så enkelt och avskalat som en ”hemma-film-snutt” kan visa. Har du svårt med motivationen när du ska träna där hemma på egen hand? Läs Elins tips och testa hennes kettlebellpass!

Det är maffigt att se att så många har motivation att träna hemma! Men jag ska vara ärlig, jag kan tycka det är svårt med drivet ibland. Det är inte alls lika lätt att få fart på kroppen när inte den sociala dimensionen i träningen finns där på samma sätt. Hemma är det så mycket annat som lockar. Netflix, disken, en lång skön dusch… Känner du igen dig? Här är mina bästa tips för att få hemmaträningen gjord:

 • Byt om till träningskläder så fort du kommer hem.
 • Forskning visar att man får motivation av att göra, så att börja är det viktigaste. Bestäm dig för 10 minuter. Då är allt över det en bonus. Vänta inte på inspiration.
 • Min son (som är 15 år) brukar be mig räkna ner när han ska göra något jobbigt, t.ex. gå upp på morgonen. 3-2-1 GO! Ibland gör jag det till mig själv när jag ska sätta igång. Det ger den sista skjutsen att resa sig upp.
 • Sänk kraven. 10 armhävningar, 10 situps och 10 knäböj om dagen ger 210 rep på en vecka. Det blir 840 på en månad. Lite träning gör skillnad!
 • Tänk på dig själv som en tränande människa, bara genom att promenera ibland och ta trapporna är du fysiskt aktiv. Forskning om motivation visar att vi lättare håller vanor som stämmer överens med vår självbild.
 • Lägg ut på instagram eller andra sociala medier. Det stärker din identitet som tränande människa och blir som att vi tränar tillsammans, fast på varsitt håll!

Dagens pass tillägnar jag en mailskrivare som jag träffade på ett av Springtimes Training Camp i Portugal. Helena visade sig vara en naturbegåvning när det kommer till frivändningar och fortsatte så smått när hon kom hem. Dessutom jobbar hon som undersköterska i äldrevården och sådana hjältar vill vi ju peppa lite extra just nu!

Kettlebellpass  ”Helena”:

10 Uppresningar från sittande med kb i famnen, växla uppklivningsben.
10 svingar, växla hand.
10 roddar per arm. 
5 armhävninga per arm, med kula.
(1 min vila, frivilligt)
x 5 varv

Kettlebellpass ”Helena”

I det här passet får du enbensträning, bålträning, höftfällningar, drag och press och totalt 200 repetitioner. Det må se enkelt ut och svårare än så här behöver det inte vara att röja igenom kroppen.  I filmen har jag en 16kg kettlebll. Anpassa vikt så du kan göra hela varvet obrutet.

Jag ville göra ett kettlebellbass som ger benen och baksidan lite kärlek, eftersom vardagen kan innebära mycket sittande.  Och som avslutningsutmaning skulle jag vilja se lite bakåtböjningar som är motsatsen till att sitta hukad framför datorn. Gör dina bästa halvbryggor eller helbryggor och tagga gärna @springtimesportsclub och @elinbjarkstedt om du lägger upp dom på instagram, så ses vi lite i sociala medier. Hemmaträning unite – fast i våra egna hem!

Olika bryggvarianter att inspireras av:

Hör av dig om du har några frågor eller om det är någon övning du vill att jag tar upp lite extra.

Hälsningar från Elin!


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*