Tofu stroganoff
Recept av Dietistens Val: Vem mer har Stroganoff som sin favorit på middagsbordet på vardagarna? Här kommer den i ny, vegansk tappning där vi ersätter korven med tofu.
Fyra portioner:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 morötter
8 soltorkade tomater
0,5 msk dijonsenap
1 tsk timjan
400 g krossade tomater
2,5dl havregrädde
Ca 250 g rökt tofu
Att ha hemma: olja, 1msk tomatpuré, salt, peppar
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Värm upp olja i en kastrull och stek löken tills den blir glansig.
2. Strimla morot och tillsätt i kastrullen ihop med tomatpuré och låt steka med någon minut.
3. Klipp ner soltorkade tomater och tillsätt senap, timjan och krossade tomater och låt koka ihop under 5 minuter.
4. Strimla tofu och tillsätt ihop med grädde. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Vi äter Stroganoffen ihop med havreris vi.
Men annars är matvete, quinoa, bovete eller ris några förslag.