Julkryddade belugabullar
Recept av Dietistens Val: Här kommer ett grönt bidrag till julbordet! Tuggiga belugabullar med julkrydda har en given plats hos oss. Extra goda med saffransdressad och rostad potatis om vi får tycka!
Ingredienser för fyra
2 dl belugalinser
1 gul lök
50 g Västerbottensost
1 dl havregryn
0,5 dl potatismjöl
Att ha hemma: 1tsk malen kryddpeppar, salt, olja
Gör så här:
– Skölj linserna och häll dem i en kastrull, fyll på med vatten, koka upp och låt sen sjuda i ca 20 min.
– Skala och riv löken fint. Riv osten grovt.
– Mixa linserna och havregryn grovt och blanda med lök, ost, potatismjöl och kryddpeppar. Smaka av med salt.
Låt smeten vila några minuter. Ta lite olja på händerna och rulla till bollar. Hetta upp en panna med olja och stek tills de är krispiga på alla sidor.
Servera med rödkål, stekt brysselkål eller Janssons kanske!