Rostad potatissallad med saffransdressing
Recept av Dietistens Val: Saffransscones, saffransgranola, saffransgröt, saffranskokt blomkål, saffransvåfflor, fiskgryta med saffran och nu senast – rostad på potatis med saffransdressing! Ja vi gillar saffran!
Den här potatissalladen blandade vi med kokta belugalinser, morotsstrimlor och tomat och åt som egen rätt. Men den passar helt perfekt som tillbehör till stekt torsk, ugnsbakad lax, till vegobiffar eller fågel.
Ingredienser för fyra:
800 g potatis
ca 500 g broccoli
1 ägg
0,5 g saffran
1 klyfta vitlök
Att ha hemma: rapsolja,
vitvinsvinäger, dijonsenap, salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja, salta och rosta i ugn i ca 20min. Dela broccoli i mindre bitar, blanda med olja och lägg på plåten när fem minuter kvarstår.
Saffransdressing:
Knäck ägg i en hög mixerskål. Häll på 1,5dl olja, 2 tsk vinäger och 1 tsk senap. Ställ ner en stavmixer i skålen och starta den. Dra mixern upp och ner några gånger tills du fått en jämn och luftig majonnäs. Rör ner saffran och pressa ner vitlök. Smaka av med salt och peppar
Häll upp potatis och
broccoli på ett stort fat och ringla dressingen över. Smaklig måltid!
Easy way: Blanda 1dl majonnäs med 0,5g saffran och 1 pressad vitlöksklyfta.
Du måste vara inloggad för att kommentera. Bli medlem