Ho ho! Julklappstips från oss

Ho ho! Julklappstips från oss


Vi blickar mot jul och ger dig här några grymma julklappstips för alla plånböcker till den träningsintresserade från Runner’s Worlds webshop! Beställ dina julklappar senast 16/12 för att de ska hinna skickas innan julafton. Se Runner’s Worlds webshop här!

Flowmat med strap från Flowlife

Springtimes och Flowlifes exklusiva yogamatta i naturmaterial av naturkork och naturgummi. Den ger utmärkt stabilitet och grepp när du yogar eller stretchar.

Pris: 699 kr (ord pris 770 kr)
Läs mer och köp här

Flowpillow Heat!

Flowlifes senaste massagekudde med tre valbara hastigheter, värme och en rejäl styrka. Flowpillow Heat ökar möjligheten att anpassa återhämtningen efter dina behov. Välj mellan snabb sportmassage till långsam triggerpunktsbehandling.

Pris: 1 349 kr (ord pris 1 490 kr)
Läs mer och köp här

Presentkort på träningsresor med Springtime Travel

Springtime Travel arrangerar roliga, genomtänkta, välorganiserade träningsresor i olika format runt stora delar av världen. Varje träningsvecka och resa är unik när det gäller ledare, föreläsare och partners.

Välj valfritt belopp från 250 kr och uppåt
Läs mer och beställ här

Ölglas från Orrefors & Runner’s World

The Reward – belöningen! Ölglas från Orrefors – exklusivt med Runner’s World. Nu kan du njuta ännu mer av ölen (med eller utan alkohol) efter ett långpass med Runner’s Worlds alldeles egna, och unika ölglas; #thereward! Ölglasen kommer i två-pack och är från Orrefors serie ”More” och är designade av Erika Lagerbielke.

Pris: 299 kr (ord pris 399 kr) för 2-pack
Läs mer och köp här

Flowgun

En massagepistol designad för att lösgöra spänningar, stimulera fascia och underlätta återhämtning. Flowgun avger exakta slag och starka vibrationer som hjälper dig att bli av med spänningar i dina muskler. På så vis kan du både återhämta dig snabbare och prestera bättre.

Pris: 3 849 kr (ord pris 3 990 kr)
Läs mer och köp här

Boken ”Sova ute” av Markus och Frida Torgeby

I ”Sova ute” berättar Markus om sitt och familjens utomhusliv och hur det hjälpt dem till ett liv i balans. Boken är också pepprad med handfasta råd: Varför är renskinn bättre än liggunderlag? Hur torkar man snabbast ett par blöta sockar? Vilken grässort är skonsammast mot stjärten när man skitit i det gröna?

Pris: 199 kr (ord pris 299 kr)
Läs mer och köp här

Boken ”Sky Runner” av Emelie Forsberg

Sky Runner, Hitta styra, balans och glädje i din löpning. Oavsett om du springer 3 kilometer eller 5 mil på asfalt eller trail så kommer den här boken att förändra synen på din löpning och ge dig en djupare motivation och mening med det du gör.

Pris: 249 kr (ord pris 349 kr)
Läs mer och köp här

Adventskalender med Springtime Friends – vinn fina priser!

Adventskalender med Springtime Friends – vinn fina priser!


Julen närmar sig med stormsteg och vi har dragit igång vår adventskalender – gissa ansiktet! Du har chans att vinna fina priser från oss och våra partners!

Springtime Friends är en medlemsklubb för Runner’s World, Bicycling och Springtime Resor där du får inspiration för att leva ett aktivt liv. I början av 2021 kommer vi att lansera vårt nya medlemskap som är fyllt av fina förmåner, erbjudanden, happenings och digital träning tillsammans med våra ledare. Under december-månad presenterar vi detta närmare.

Så här tävlar du i vår adventkalender:

Gissa vilka två Springtime-ledare som ”döljer sig” i ansiktet, uppge ditt namn och e-postadress så är du med och tävlar! Varje söndag fram till julafton presenterar vi ett nytt ansikte. Lycka till!

Deltar du i denna tävling så godkänner du våra tävlingsvillkor

Årets priser du tävlar om – du väljer själv vilket pris du vill vinna:

  • Årsprenumeration på Runner’s World eller Bicycling + 2 ölgas från Orrefors. Värde 1089 kr
  • Bokpaket (3 böcker) om löpning, skidåkning och cykel + handduk från Vinga of Sweden. Värde ca 850 kr
  • Yogamatta och strap från Flowlife och handduk från Vinga of Sweden. Värde ca 949 kr
  • Presentkort på resor hos Springtime Travel, värde 2 000 kr

Vi har nu utsett fyra vinnare i vår adventstävling. Stort grattis!

1:a advent: Andrietta Tegnebratt, som vinner yogamatta från Flowlife och badhandduk från Vinga of Sweden
2:a advent: Elisabet Bengtsson, som vinner årsprenumeration på Runner’s World och ölglas från Orrefors
3:e advent: Karin Karlsson, som vinner presentkort på träningsresor värde 2000 kr
4:e advent: Andes de Paula, som vinner bokpaket och badhandduk från Vinga of Sweden

Prova 2 nr för endast 19 kr!

Prova 2 nr för endast 19 kr!


Nu får du chansen att testa 2 nr av Runner’s World. Du får tidningen bekvämt hem i brevlådan. Du får även tillgång till låst material på webben och hela vårt digitala arkiv där du förutom Runner’s World även kan läsa Bicycling och Vasalöparens digtitala tidningar i din läsplatta eller mobil. Inte nog med det! Du får som prenumerant 20% på löparskor och kläder hos Runner’s Store, rabatter på löp- och träningsresor med mera!

Upptäck våra nya profilprodukter – Flowmat och hamambadlakan

Upptäck våra nya profilprodukter – Flowmat och hamambadlakan


Vi kan nu presentera vår nya webbshop med högkvalitativa profilprodukter. Vad sägs om en Flowmat och strap med Springtime-tryck? Eller hamambadlakan perfekt på stranden eller vid utflykten? Vi kommer framöver att lansera fler produkter!

Flowmat och strap med Springtime-tryck

Springtimes och Flowlifes exklusiva yogamatta i naturmaterial av naturkork och naturgummi. I priset ingår yoga strap. Naturmaterial i kork och naturgummi.

Passar perfekt för yoga, stretch eller träning. Mattans överskikt är täckt av ett lager med naturkork som bidrar till ett fantastiskt grepp och en naturlig känsla. Kombinationen av naturgummi och naturkork ger dig en skön och effektiv dämpning som är svår att jämföra med andra plastbaserade yogamattor. En såld yogamatta = ett planterat träd. Pris: 699 kr


Hamambadlakan med Springtime-tryck

Behöver du ett mångsidigt badlakan att ha på stranden, på resan eller hemma? Detta badlakan har en fantastisk absorberingsförmåga samtidigt som det är väldigt snabbtorkande.

Utöver det är det både stort och lätt i vikt. När du använt det kan du enkelt rulla ihop det till en liten storlek, så att det inte tar så mycket plats i ditt skåp eller i din resväska. 100% bomull och måtten 180 x 100 x 0,50 cm Pris: 250 kr

Tips! Emma Örtlund – känd från Catwalk – kommer att sommarprata

Tips! Emma Örtlund – känd från Catwalk – kommer att sommarprata


Foto: Mattias Ahlm

Vi på Springtime har ett mångårigt partnerskap med Glada Hudik-teatern och vi har tillsammans gjort flera träningsresor till Monte Gordo i Portugal. Vår ambition är att alla ska kunna vara med på våra aktiviteter och uppleva träningsglädje, på lika villkor.

Måndag den 13 juli kommer Emma Örtlund, som har huvudrollen i Glada Hudik-teaterns omtalade dokumentärfilm ”Catwalk”, att vara sommarvärd i ”Sommar i P1”. Emma har en intellektuell funktionsnedsättning och epilepsi. Emma har tidigare åkt med på vårt teaterläger i Portugal och det var där hon fann glädjen i att stå på scenen. Tack vare Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern, fick hon sedan möjligheten att medverka i filmen ”Catwalk” som hade premiär tidigare i år.

I en intervju med Sveriges Radio berättade Emma att hennes sommarprat kommer att handla om hennes gymnasieliv, då hon blev utsatt för mobbning. Men även om tiden då hennes mamma blev sjuk och givetvis om inspelningen av filmen Catwalk. Dessutom kommer hon att berätta om varför hon gillar 80-talet.

Emma kommer att sommarprata kl 13.00, 13 juli, i P1 – klicka här

Vår ambassadör och ledare Mustafa ”Musse” Mohamed kommer att sommarprata

Vår ambassadör och ledare Mustafa ”Musse” Mohamed kommer att sommarprata


Foto: Henrik Brunnsgård

Mustafa ”Musse” Mohamed har i år fått äran att vara en av årets sommarvärdar i ”Sommar i P1”. Han kommer att sommarprata måndag den 3 augusti. Musse är en av Sveriges främsta friidrottare och innehar svenskt rekord i maraton. Missa inte!

I en intervju med Sveriges Radio så berättade Musse att han kommer att prata om sin uppväxt i en nomadfamilj och de kontraster som mötte honom när han flyttade till Sverige från Somalia. Givetvis blir det också många berättelser från löpningens värld; både ljusglimtar och motgångar.

PS! I höst kommer du att kunna träna tillsammans med Musse – både på vårt Training Camp i Portugal och på vår stora löpardag i slutet av augusti.

Anna Ahlqwist ”Årets ledare” hos Springtime

Anna Ahlqwist ”Årets ledare” hos Springtime


När Anna Ahlqwist går fram på scenen på Quality Hotel Friends under Springtimes ledarmiddag och mottar priset för Årets ledare ser hon genuint förvånad ut. Och tacktalet är typiskt för henne. ”Alltså, det här borde gå till varenda ledare på Springtime”. Läs den där meningen igen, men på göteborgska, så blir det rätt.

Varje år delas priset ”årets ledare” ut bland de ledare och instruktörer som är med och bidrar till att Springtimes träningsresor och event får höga betyg hos deltagare. Vår ambassadör Elin Bjärkstedt har här intervjuat Anna Ahlqwist som i januari fick motta priset för 2019. På bilden ovan coachar hon en av våra resenärer under 42,2 kilometer till målgång i New York Marathon. Det är bland annat sådant som gör Anna till en ledare som är värd detta pris.

Våren 2020 är alla resor inställda och för första gången på flera år tillbringar Anna hela terminen på kliniken där hon till vardags jobbar som sjukgymnast i egen etablering. Kontrasten mellan att cykla i västkusttypiskt snöslask med hårda vindbyar till jobbet är stor mot morgonjoggen i Monte Gordos soluppgång. Men Annas drivkrafter är de samma i snålblåst som i varm sand. Med saltstänkta vindar som fond vill hon att blicken ska tändas i människor. Hon söker ett litet ljus- speciellt hos de som inte riktigt visste att de hade det i sig.

Efter 32 år som gympaledare på Friskis & Svettis har hon sett det hända flera gånger. Som när kvinnorna med huvuddukar fått fysisk aktivitet på recept från sin läkare och kom till gympan för första gången, utan gymnastikskor på fötterna. ­”De visste inte ens att man skulle stå och gå i ring först, men de hängde på och hade kul, och fortsatte hela terminen – sådant gör mig glad!”

Anna blev färdig sjukgymnast 1987 men hade egentligen tänkt bli idrottslärare eftersom hon ”gillar att lära ut”. Och att röra på sig uppenbarligen. Hon kommer från en aktiv, men inte sportig, familj.  ”De är mer sådana som påtar i trädgården än idrottar.”

Om Anna berättas att hon aldrig gått, bara sprungit.  ”Jag började gå när min hund blev för gammal för att springa med mig. Då var jag tvungen att promenera med honom och det var faktiskt ganska mysigt att verkligen se omgivningarna.” säger hon på sin lite långsamma västkustdialekt. Den som hört Anna prata vet att hon inte pratar fort, men intensivt. Hon har en densitet i rösten som gör att man vill lyssna klart och definitivt inte avbryta. Pondus kanske, men också deltagande. När Anna samtalar är hon närvarande och på plats. Är något viktigt för henne inskärper hon det.

Sönerna har flyttat hemifrån, alla tre, och hon beskriver det som att saker plötsligt ligger kvar på de platser där hon faktiskt lade dom, och det är både skönt och lite tomt. Nu har hon tid för sin forskning om unga med ryggsmärta och så leder hon sina pass, soma move, yoga och gympa. Hemma hinner hon inte gå på andras pass, och det är ett av glädjeämnena med att vara ledare för Springtime tycker hon, utbytet med alla duktiga ledare. ”Marie på huvudkontoret är fantastisk på att bygga ledargrupper som kompletterar varandra. Alla veckor har olika energi men det är alltid bra.” Vanligtvis gör hon fem-sex veckor per år med Springtime och hennes bredd är stor. Hon håller allt från soma move till vattenjympa, jympa, core, cirkelfys, yoga, stavträning och löpning.

Hon har coachat många löpare genom åren att springa sitt första Marathon, hjälpt folk att förverkliga sin Marathon-dröm. För löpare är hon och har sprungit de sex stora marorna i världen; Boston, London, Berlin, Chicago, New York och Tokyo. Med den meriten är det fantastiskt att se hur Anna är lika genuint imponerad över de motionärer som kanske springer sina första 5 km på en träningsresa. Det är den där intensiteten igen. Hon gör liksom inte skillnad på personers prestationer, när det där ljuset och träningsglädjen tänds i blicken blir hon nöjd, oavsett om det är efter 5 km eller fem mil. Inte undra på att hon är en uppskattad ledare! Det absolut roligaste med att vara ledare tycker Anna är att få möta resenärer och alla de samtal man har, som inte handlar om jobb eller vardagen. Det är något med resorna som gör att man ofta möts på direkt in i samtal om viktiga saker. ”Det är en energi kring träningen som gör att vi verkligen möts! I baren efter träningen, på stavgången eller lite finklädda vid middagen.”

Hon har sprungit maran på sub 4 timmar och på över 8 timmar. Den längre tillsammans med sin pappa som ville testa efter en Springtimeresa. ”Han såg väl Szalkai och blev inspirerad.” Så hon började träna med honom när han var 78 år och de gjorde Berlin och kom i mål långt efter timecapen. De sprang de sista kilometrarna på trottoarerna när sopbilarna börjat städa upp efter loppet, men med tysk ordning hade deras tid ändå registrerats och medaljerna kom i posten. Det blev New york tillsammans också, innan Annas bror (”han är ortoped”) satte stopp för fler långlopp för fadern.

Du verkar ha ett sådant tålamod Anna. Vad gör dig arg?
– Argsint blir jag av Egoism, när folk tar för sig utan att bry sig om andra. Man vet när jag är arg! Jag bodde ett år i Italien och det passade det temperament jag hade då, men jag är glad att jag har en svensk diplomatisk man. Jag har lätt till glädje och är aldrig långsint. För att det ska gå över behöver jag bara slå i några dörrar eller springa runt kvarteret. Snabbt arg och snabbt glad!

Några dagar efter intervjun kommer ett sms: ”Jag glömde berätta om yogan. Den som jordar mig och som jag använder så mycket i mitt jobb- den har jag fått av Springtime. Det är min nya förälskelse. Jag mediterar och yogar varje dag.”

På senare år har yogan blivit en alltmer viktig del i hennes liv. Att med den guidade och fokuserade träningen skapa förutsättningar att stilla sinnet och få tid till återhämtning. Anna kombinerar sin akademiska utbildning och sitt stora intresse för människokroppen i rörelse med sina kunskaper inom yogan. Hon undervisar yogaindividuellt, i grupp och som rehabilitering. Hon utbildar även andra yogalärare i bland annat yogaanatomi.

Vi kan sammanfatta och säga att hon är öppen, intensiv, närvarande, snabb och mångsidig. En tillgång som ledare för resenärer och kollegor, med ett stort Springtimehjärta!

Tre snabba:
Favoritmusik vid löpning?

  • Springer aldrig med lurar, älskar naturupplevelsen.

Favoritmusik att dansa till?

  • Älskar att dansa allt från Tainted love, Just an Illusion, ABBA, Eart wind &Fire till Queen och Schlagerdängor. Född på bästa sextiotalet. Hemma i soffan blir det soul t ex Sade; Flow, Your Love is King….

Om jag var tvungen att äta en maträtt resten av livet skulle det vara….

  • Pasta såklart, och gärna med ett glas vin!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Bli medlem