Len bovetegröt med björnbär

Len bovetegröt med björnbär


Recept av Dietistens Val: Helgens frysrens gav utdelning i form av en hel låda björnbär från i somras! Att göra gröt på bovete är bra variation till havregröten tycker vi, 100% fullkorn det med, och gott!

För 4 portioner:
2 dl helt bovete
4 dl havredryck
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
2 krm vaniljpulver
2 krm salt

Serveringsförslag: Massa björnbär! I annat fall rivet äpple med kanel, blåbär eller skivad banan med jordnötssmör.

Gör så här: Koka upp 2 liter vatten i en vattenkokare eller kastrull. Lägg bovetet i en sill och slå över det kokheta vattnet. Skölj sen men kallt vatten och låt rinna av. Koka upp havredryck med 3 dl vatten i en kastrull. Tillsätt bovete, kardemumma, kanel, vanilj, och salt och låt koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.

Servera gröten förslagsvis med bär, mer havredryck och kanske lite hackade nötter.


Läs också

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Recept av Dietistens Val: Tacos är en favorit på många middagsbord på fredagarna. Här kommer...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Spring - för din mentala hälsa

Att springa är inte bara träning. Löpning, inte minst i skogen, är en komplex inlärningsprocess...

Läs mer

Pumpapizza

Recept av Dietistens Val: Helgen närmar sig. Här kommer en återkommande favorit hos oss på...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Sov rätt – spring bättre

Sömnen har en närmast magisk förmåga att stärka dina minnen. Men det är inte bara...

Läs mer
Havrekakor med morot

Recept av Dietistens Val: Unna dig en fika lite mer ofta! Här delar vi vår egen favorit. Mjuk-sega havrekakor med...

Läs mer
Den bästa löpningen för din ryggrad

Sannolikheten att du har, har haft eller kommer att drabbas av ryggsmärta är omkring 75 procent. Inget annat ryggradsdjur är...

Läs mer
Tofu scrambled

Recept av Dietistens Val: Som växtbaserad scrambled eggs. Inte istället för, men som variation! Det här äter vi gärna till...

Läs mer