Vietnamesisk kålfärs med ingefära
Recept av Dietistens Val: Här kommer en återkommande favorit hos oss. Passar på att säga att det här passar utmärkt i matlåda, så laga gärna dubbel mängd!
Ingredienser, för fyra:
3 dl matvete
300 g rödkål
2 morötter
1 lime, zest och juice
500 g vegofärs (Anamma)
ca 7 cm ingefära
1 röd chili
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
Rostade jordnötter eller sesamfrö
Färsk mynta
Misomajo
1,5 dl majonnäs (egen eller Hellmans)
1,5 msk misopasta
1 msk japansk soja
Att ha hemma: salt, honung, rapsolja, 2 klyftor vitlök,
Gör så här:
– Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.
– Hyvla rödkål och riv morot grovt.
– Blanda med limezest och juice och smaka av med salt och honung. blanda med pressad lime, salt, honung.
– Skala och finhacka vitlök och ingefära. Strimla chilin. Hetta upp olja i en panna och tillsätt vitlök, ingefära och chili och låt svettas några minuter.
– Häll på färsen och låt sen få lite färg.
– Tillsätt hälften av kål- och morotssallad och smaksätt och med sesamolja, soja och fisksås.
– Låt puttra ihop någon minut.
Blanda majonnäs med misopasta och soja. Lägg matvete i botten på en skål, på med färsen, resten av kål- och morotssalladen och en klick misomajo. Toppa med jordnötter eller sesamfrön och en massa mynta!
Du måste vara inloggad för att kommentera. Bli medlem