Slarvig pastagratäng allt-i-ett
Recept av Dietistens Val: När middagsfixet tar 10 minuter då! Och dessutom lämnar nästan ingen disk. Precis så vill vi ha det ibland. Eller ganska ofta!
Ingredienser för fyra:
1 aubergine
250 g pasta (valfri, vi använde Rigatoni, men skruvar, fullkorn och bönpasta funkar lika bra!)
1 dl röda linser
1 dl solrosfrön
2 burkar arrabiata-tomatsås á 420 g
2 dl créme fraiche eller havregrädde
1 dl vatten
(ev. 150 g fetaost)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela aubergine i sockerbitsstora bitar. Lägg aubergine i en ugnsform och häll på pasta, linser och solrosfrön. Blanda runt med tomatsås, créme fraiche och 1 dl vatten. Ställ i ugn ca 25 min. Känn med en sticka så att pastan är lagom mjuk. Toppa om du vill med fetaost och klart!
Vi åt gratängen med en tomatsallad, gott det!

Du måste vara inloggad för att kommentera. Bli medlem