Kikärtspannkakor

Kikärtspannkakor


Recept av Dietistens Val: De här pannkakorna där vi mixar ner kikärtor i smeten går hem även hos våra mest kritiska syskonbarn, och när våra recept passerar det nålsögat då vet vi att vi är hemma. Med kikärtor i smeten stiger näringsvärdet betydligt. Mer fiber, protein, järn, zink och magnesium för att nämna några.

Ingredienser för en mindre hög pannkisar
2 tetra kikärtor á 380g
8 dl havredryck
4 dl dinkelmjöl
4 ägg
0,5 tsk salt
2 msk kokosolja

Gör så här: Häll av och skölj kikärtorna. Mixa medhavredryck, dinkelmjöl, ägg och salt. Stek pannkisar i en klick kokosolja och lägg på hög.

Serveringstips: Varva pannkakorna med ett lass bär och vispad grädde & yoghurt eller kokosgrädde till en tårta. Gott även med jordnötssmör, skivad banan och ringlad honung. Eller varför inte mosade hallon och keso. Välj din favorit!


Läs också

Auberginetagine med aprikos och mynta

Recept av Dietistens Val: En favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett. Gör dubbel...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Asiatisk jordnötsbiff med grillad sesamkål

Recept av Dietistens Val: Hösten är nu här! En perfekt tid för långa middagar. Krispiga...

Läs mer

Morots- och halloumibiffar med chili

Recept av Dietistens Val: Få ingredienser är vardagsmat för oss, som här- köp hem sex...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ingefärsäpplen

Recept av Dietistens Val: Svenska äpplen, ja tack! Här tillsammans med ingefära i form av...

Läs mer
Hoisinlax med papayasallad

Recept av Dietistens Val: Papaya är Johannas absoluta favorit. Men den står sällan på menyn hemma, men när vi är...

Läs mer
Asiatisk kålrotssallad

Recept av Dietistens Val: Det är hållbart att göra sallad på svenska rotfrukter. Här är en variant som håller sig...

Läs mer
Blomkålsgnocchi med halloumi och jordgubbar

Recept av Dietistens Val: Sen sommarmat när vi tycker den är som bäst. Köp färdiga gnocchi och stek direkt i...

Läs mer