Ambassadör – Mats Larsson

Ambassadör – Mats Larsson


Mats kommer från en idrottsfamilj och har ägnat
större delen av sitt liv till längdskidåkningen där han varit 11 år i
landslaget som aktiv. Karriären toppades resultatmässigt av OS brons i stafett
2006 och VM silver 2007 i sprint. Efter den aktiva karriären blev Mats tränare
i längdlandslaget tillsammans med bla Rikard Grip under OS i Sochi, VM i Falun
och ytterligare en säsong.

Att jobba med människor och se deras glädje när de
utvecklas och kommer över sina spärrar/rädslor är något som Mats brinner för. Den
mentala delen är något han lägger stort fokus på när han lär ut och coachar inom
skidsporten. Viktigt är att få individen att fokusera på sig själv, sin egen
insats och lämna alla andra och allt annat utanför. Att ha riktigt kul och må
bra är det viktigaste i livet!

Idag driver Mats flera bolag inom olika branscher
varav ett är just inom skidåkning. På vår sajt är Mats med sitt ödmjuka sätt den
givna skidexperten och han är också vår huvudcoach på de skidläger vi anordnar
i Östersund. Mats kommer att ge er sina tips löpande under skidsäsongen men
även finnas med på försäsong och komma med råd för hur man tränar på barmark.


Ambassadör – Henrik Frenkel

Ambassadör – Henrik Frenkel


Hjälp, har jag Alzheimer?! Den välkände publicisten Henrik Frenkel sitter sedan tre år i Springtimes styrelse. Henrik har ett förflutet bl a som chef på Aktuellt, chefredaktör på Veckans affärer och grundare av tidningen Chef.

Våren 2019 fick Henrik diagnosen mild kognitiv störning med trolig utveckling till Alzheimer, vilket var en chock både för honom, hans familj och hans omgivning. Men istället för att falla in i chock och självömkan valde Henrik att gå ut offentligt med sin diagnos i media.

Hösten 2019 startade Henrik bloggen Hjälp, har jag Alzheimer?! där han mycket personligt berättar om sin resa in i det okända. Han har även startat en podcast med samma namn där han samtalar med läkare, forskare, patienter och anhöriga för att få fram mer kunskap om Alzheimer, en sjukdom som drabbar 20 000 svenskar varje år.

Både bloggen och podcasten har blivit stora framgångar. I stort sett alla stora media med DN, SvD, radio och TV i spetsen har gjort stora reportage om Henriks kamp för att väcka uppmärksamhet kring det han kallar för världens mest ”kända okända sjukdom”.

Vi på Springtime vill bidra till att sprida all den kunskap om minnessjukdomar som Henrik tar fram i sin blogg och podcast. Vi tror att många, många av er har nytta av läsa – och lyssna – på Henrik. Ni kan kanske själva gå i funderingar över dåligt minne. Eller så har ni Alzheimer inom familjen eller släkten.

Vi börjar med att publicera en podcast med den välkände ekonomiprofessorn Micael Dahlen. Micael har varit med som löptränare på Springtimes Trainingscamps.

I poddsamtalet tar de upp rädslorna som uppstår i denna Coronakris, om att leva i kaos och vad gott som kan komma ut för både samhället och oss människor när vi väl tagit oss igenom denna pandemi.

Vi kommer sedan löpande att publicera Henriks podcast och blogg här på sajten under blocket – Hälsa.


Prova 2 nr för endast 19 kr!

Prova 2 nr för endast 19 kr!


Nu får du chansen att testa 2 nr av Runner’s World. Du får tidningen bekvämt hem i brevlådan. Du får även tillgång till låst material på webben och hela vårt digitala arkiv där du förutom Runner’s World även kan läsa Bicycling och Vasalöparens digtitala tidningar i din läsplatta eller mobil. Inte nog med det! Du får som prenumerant 20% på löparskor och kläder hos Runner’s Store, rabatter på löp- och träningsresor med mera!

Ambassadör – Cecilia Gustafsson

Ambassadör – Cecilia Gustafsson


Cecilia har under åren anlitats som yoga/dans/tränings inspiratör på Sveriges mest välrenommerade events och träningsresor. Hon utvecklar koncept och material till gruppträningsformer, som t ex Soma Move®, Afropowerdance® och Freepower.

Cecilia bedriver också stora delar av sin verksamhet online, med instruktörsutbildningar, årsprogram, veckoaktuella videocasts och inspelade meditationer.  Sommar/höst arrangerar hon helgretreats i Järvsö
– Holistic Camps, med besökare från hela landet, som tar del av mat, gemenskap, yoga, löpning och natur på ett lättsamt vis. Tillsammans med sin man Peppe driver hon klädprojektet, Holistic Wear, där hon säljer tröjor och T-shirts med egendesignade prints – passande till livet, träningen eller yogan. Du hittar tröjorna på holistictrainingshop.com

Cecilia bor med sin familj i Järvsö och fördelar sin tid mellan sitt företag och sin familj, ridning och joggingrundor i skogen, läsning och resor, i solitude och med vänner. 

Som ambassadör här på sajten kommer Cecilia dela med sig av sitt holistiska sätt att se på träning, rörelse och hälsa. Nedan beskriver hon själv vad hon vill förmedla:

Jag vill gärna inspirera till en helhetssyn på kropp, rörelse, känsla och hälsa. Min träning är inte träning mätt i vikt, längd, tid eller repetitioner – utan mer i syfte, tillstånd och upplevelse och det har varit min avsikt att inspirera till en kombination av det mjuka och det starka – det vitala i en vältränad kropp och det behagliga i avspändhet och medveten närvaro. Min önskan är att du ska känna dig påfylld av mitt arbete på något sätt, att det kan vara något som hjälper dig till rekreation – dvs något som blåser liv i din kropp och själ, eller som min mission har varit sedan starten –  jag vill bidra med filosofi, tekniker och övningar som ger dig inre glöd och yttre lyskraft!

Du som vill kan även följa Cecilias instagramkonto @holistictraining och kika in på hennes hemsida https://holistictraining.se/ för mer information.


Ambassadör – Elin Bjärkstedt

Ambassadör – Elin Bjärkstedt


Elin har jobbat med träning i 10 år och gjort det mesta i branschen. Elin driver eget företag som hon liknar med en sådan där thai-kiosk på semestern i Phukhet där man kan få massage, tvätta kläder, köpa mat och souvenirer. I hennes ”kiosk” är allt relaterat till motion och träning. Elin har bl.a. drivit CrossFit-box, tränat nyblivna mammor, jobbat med elit och motionär, föreläst, utbildat och utbildats. Allra roligast tycker hon att det är att träna med folk som är lite ovilliga eller motsträviga – men som sedan upptäcker vilken ”power” det är att träna och bli starkare med skivstänger och kettlebells!

Hon är personlig tränare, skribent och håller just nu på att utbilda sig till fysioterapeut. Här hos oss kommer Elin att bjuda på träningstips, pepp, skrönor och en och annan kopp kaffe. ”Hemmaträning” är Elins mellannamn eftersom hon velat träna mycket trots familj och barn. En summering av vad hennes ambassadörsroll erbjuder skulle kunna vara – ”högintensiv skadeförebyggande träning för motvilliga.” Hon finns på instagramkontot @elinbjarkstedt om du vill följa henne där.


Ambassadör – Dietistens Val

Ambassadör – Dietistens Val


Tjejerna bakom ”Dietistens Val” heter Caroline och Johanna, är båda dietister och har jobbat med mat, kostrådgivning och träning i över 10 år. De älskar mat och tillbringar den största delen av sin vakna tid med att skriva om mat, prata om mat, laga mat, tänka på mat och så äta mat så klart.

De har nyligen släppt sin första kokbok och jobbar även med föreläsningar, kostbehandlingar, idrottsnutrition och utbildningar. När de inte står i köket hittar man dem säkrast med toppluva i skidspåret, när vädret och årstid tillåter.

Varje vecka kommer delar de med sig av recept på god, enkel och hälsosam mat här på sajten. Mat och träning är en av deras specialiteter och de kommer dela med sig av tips för bra uppladdning, återhämtning och träningsmat helt enkelt.

Johanna och Caroline möter ni också på flera träningsresor och event med Springtime. Där kan ni höra dem föreläsa, babbla mat och i flera fall har ni också chans att smaka på deras mat/mellanmål.

Vill du ha receptinspiration, följa deras vardag eller ha kontakt – följ dem på instagram @dietistensval eller nå dem via hemsidan www.yowillfood.com


Du vet väl att du som medlem i Springtime Sports Club kan åka Vasaloppet för oss?

Du vet väl att du som medlem i Springtime Sports Club kan åka Vasaloppet för oss?


Vi vet att skidsäsongen inte är riktigt över än men eftersom den inte varit den allra bästa det här året så blickar vi gärna fram mot nästa säsong.

Nu på söndag öppnar anmälan till Vasaloppet 2021 och du som medlem i Springtime Sports Club kan givetvis åka för vår klubb då vi är medlemmar i Svenska skidförbundet, vilket krävs för att få starta i Vasaloppet. Har du kompisar som också ska åka? Passa på att tipsa dem om att de kan bli medlemmar gratis hos oss!

Som medlem i Springtime Sports Club får du även del av fina erbjudanden, rabatter och inbjudningar till spännande events. Till vissa får du även förtur att anmäla dig.

Om du inte redan är medlem kan du bli det kostnadsfritt här!