RW Running Camp Visby

RW Running Camp Visby


Häng med på Runner’s Worlds träningsweekend på Gotland, 8–10 maj. Ett perfekt tillfälle att vässa formen inför sommarens alla lopp. Vi bor på fina NOVI Resort i Visby och huvudcoach under helgen är Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai.

Under RW Camp Visby erbjuds du fem instruktörsledda löppass på tre dagar, en föreläsning och löparyoga. Ett perfekt tillfälle att vässa formen och lära dig mer om löpning.

Som medlem i Springtime Sports Club får du 500 kr i rabatt per person. Ange kod: SPORTSCLUB, vid bokning.

LÄS MER OCH BOKA HÄR


Besök ett utegym i helgen!

Besök ett utegym i helgen!


Hemmaträning i all ära.. men med mer tid hemma är det inte konstigt att man också längtar ut. Ut i friska luften där vårsolen börjat värma så där skönt mot kinderna och fåglarna kvittrar obekymrat av omvärlden. Är du frisk, rekommenderar vi dig att köra ett träningspass ute i helgen!

Att träna utomhus ger dig, förutom friskluften, de sköna endorfinerna som framkallas när du rör på dig och solljuset hjälper kroppen att bilda viktig D-vitamin. Det finns en rad fler goda effekter och du kan säkert göra en egen lista med de fördelar du tycker är viktiga för att motivera just dig.

Vi på kontoret, Springtime och Runners World, brukar träna tillsammans på luncherna i alla fall ett par gånger i veckan. Det motiverar oss. Nu försöker vi hålla igång det även om vi jobbar mer hemma och får göra det på varsitt håll. Det blir pepp och hejarop över sociala medier och på mail istället!

Här delar Marie och Camilla med sig av ett pass som du kan köra i ditt närmaste utegym.
Filmen nedan innehåller tips på 6 olika övningar där hela kroppen tränas. Kör alla övningar med 8-15 repetitioner (per ben vid enbensövning) och upprepa 2 – 4 varv beroende på vad du har för tid och ork. Jogga eller promenera dit och hem så har du både uppvärmning och nedvarvning inkluderat. Och du, det är ett perfekt sätt att samla reps till Elins utmaning #1000repsiveckan

Lycka till och trevlig helg från oss på kontoret!


Prova 2 nr för endast 19 kr!

Prova 2 nr för endast 19 kr!


Nu får du chansen att testa 2 nr av Runner’s World. Du får tidningen bekvämt hem i brevlådan. Du får även tillgång till låst material på webben och hela vårt digitala arkiv där du förutom Runner’s World även kan läsa Bicycling och Vasalöparens digtitala tidningar i din läsplatta eller mobil. Inte nog med det! Du får som prenumerant 20% på löparskor och kläder hos Runner’s Store, rabatter på löp- och träningsresor med mera!

Tulpaner och 1000 reps!

Tulpaner och 1000 reps!


Veckans hälsning från vår ambassadör Elin Bjärkstedt handlar om tulpaner och bjuder på en veckoutmaning där du får blanda övningar ”hej vilt”. Det är med andra ord dags för lite frihet under ansvar men vi finns vid din sida och peppar dig om du taggar oss i din träning!

Hej Springtime friend!

Tulpaner. Alltså utan tulpaner skulle den här märkliga perioden av social distansering vara ännu svårare. Jag har köpt lite påskliljor också men det är tulpanerna som är grejen. Min mormor älskade också tulpaner och jag tänker på henne när jag sätter dom i vatten. Min mormor blev nästan hundra år och in i det sista reste hon sig från stolen utan att ta hjälp av händerna. Och glömde hon sig så satte hon sig -och reste sig igen- med hjälp av ren benkraft.

Hon är min målbild. Att göra knäböj vid 97 är inte fy skam!

Att träna ofta är bra:

 • Man slipper få träningsvärk.
 • Man bryter stillasittandet.
 • Man får en hälsosam vana – som går att hålla i.
 • Man behöver inte göra jättetunga pass – man tränar ju ofta istället.
 • Man kan sänka kraven – och får en ny chans snart igen.
 • När man vill träna tyngre är kroppen förberedd för det.

Så gör som mormor, träna lite varje dag. Men eftersom du inte är närmare 100 år så tänkte jag utmana dig lite tuffare än med stolsknäböj!

Nu när vi i översköljts av hemmaträningsprogram i alla kanaler några veckor tänkte jag låta dig välja själv vad du vill göra så länge du gör 1000 rep på en vecka. Från torsdag 2/4 (min födelsedag, by the way…) till torsdagen 9/4 får du skrapa ihop 1000 rep.

Hur gör Du? Alla på en gång? 142,86 reps om dagen? Låt mig veta, låt kompisarna veta, så peppar vi varandra.

Blanda vilt av övningar: situps, burpees, knäböj, pullups, hopprep, utfall, roddar, pullups, turkish getups, jumping jacks, armhävningar, uppkliv, upphopp, svingar med kettlebell…. så länge slutsumman av alla olika rep på torsdag blir 1000.


Testar lite olika grejer hej vilt!

Jag startar utmaningen med 5 varv av:

 • 10 utfall med kettlebell i rack
 • 10 svingar med kettlebell.
 • 10 roddar

Det blir 150 reps in på kontot! Hur startar du? Tagga in mig och Springtime sportsclub så gör vi tillsammans. 3-2-1 GO!

Tagga!

 #1000repsiveckan @elinbjarkstedt @springtimesportsclub


Träna med handdukar och kroppen som redskap!

Träna med handdukar och kroppen som redskap!


Nu är det dags att leta fram två små handdukar som du kan polera parkettgolvet hemma i vardagsrummet med!

Här nedan finns ett ”LOP-pass” på 21 minuter, klockat och klart, du behöver inte hålla koll på något annat än att jobba i de olika rörelserna. Josés Nunez visar dig en övning i taget och du kör sen 35 sekunders jobb/15 sekunders vila i 5 varv.
5 sköna övningar som garanterat kommer att kännas av i kroppen..

Lycka till säger både vi och José som du kan följa på instagram @moveoo samt på hans youtube-kanal.


Landa lugnt hemma – Ta del av Cecilias tips!

Landa lugnt hemma – Ta del av Cecilias tips!


Nu stundar en helg och i den tid vi befinner oss är vi troligtvis mer tvingande till att landa hemma. Landa lite mer med oss själva. Här kommer några fina tips från Cecilia Gustafsson som kan inspirera dig till att faktiskt kunna ta vara på tiden som ges.

Om vi vill se något positivt med den här utmaningen vi just nu är i – så skulle det kunna vara att vi får tid till återhämtning, en halvhalt i en snabb värld och i ett brådskande liv. Kanske öppnas en dörr till reflektion, att göra sådant du länge tänkt ta tag i men inte gjort, eller att göra något du ofta längtar efter men inte riktigt tyckt dig ha tid till. Om man övervinner den rastlösa känslan, kan en tillvaro hemma kanske bli återhämtande och till och med njutbar. Istället för att vilja fly bort från sig själv, kanske man kan komma närmare?  

Städa och rensa

Rensa garderober och skåp, sortera ut och släng. Städa i hörn du annars inte hinner komma åt. Bara det är en handling för förnyelse och ny energi.
Kul bok om städning: Konsten att städa : förändra ditt liv med ett organiserat hem eller Mindful Home – Fyll ditt hem och liv med ny energi

Reflektion 

Skriv 100 saker på på vad du vill ha i livet, gå igenom den och markera vilka 20 som är viktigast för dig och varför. Läs eller lyssna på böcker i ett ämne du tycker ger glädje och energi. En fin reflektionsbok som ger kraft och insikt är Ord för dagen 365 texter för styrka & sinnesro.
Skaffa en snygg notebook och bra pennor i olika färger och låt tankar, planer, idéer, to dos och små skisser växa fram i den som dokument för den här perioden.
Lyssna gärna på min föreläsning om IKIGAI –  den japanska modellen för välmående och hållbarhet – där kan du hitta riktlinjer och inspiration för ditt arbete/företag/livstillvaro.

Skriv

Att kreativt flödesskriva, är ett sätt att nysta ut grubblerier och att bli tydligare för sig själv. Börja helt enkelt med ”Jag vill skriva om” eller ”Jag minns” eller ”Jag ser” och låt handen röra sig oavbrutet utan stopp eller redigering av grammatik eller stavning i ca 10 minuter. 
Tips på bok: Wild Mind.  

Gör något kreativt, lär dig något nytt 

Att lära sig något höjer dopaminet, även att göra något för någon annan, som att hjälpa, ge uppmuntran eller skicka snälla meddelanden och komplimanger. Lyssna på olika duktiga och spännande gäster i Framgångspodden eller Sunshinepodden. Prenumerera på Skillshare.com  som har online kurser i olika kreativa uttryck, lär dig meditation och yoga hos t.ex. yogobe.com eller hos mig på movdoo.com

Vila, sakta ner, gå inåt 

Ta ett lugnare tempo överlag, låta saker få ta tid istället för att hastas igenom. Praktisera dagligen yinyoga och eller meditation och låt nervsystemet vila från omvärld och katastrofkänsla. I nuet och i vårdandet är det enklare att må bra och inte bli rädd eller stressad av saker som händer. Om du inte är van med yoga eller meditation – ta gärna hjälp av filmen nedan eller tidigare yogaklass som finns här. Alternativt kika in i min online studio.

Efter ett tag kanske du kan praktisera själv utan hjälp. 

Ha det bra, håll dig lugn och……
go yinside  

x Cecilia 


Hemmaträning ”Unite”

Hemmaträning ”Unite”


Elin Bjärkstedt ger er här ett nytt inlägg om hemmaträning och vi tänker att det ska vara precis så enkelt och avskalat som en ”hemma-film-snutt” kan visa. Har du svårt med motivationen när du ska träna där hemma på egen hand? Läs Elins tips och testa hennes kettlebellpass!

Det är maffigt att se att så många har motivation att träna hemma! Men jag ska vara ärlig, jag kan tycka det är svårt med drivet ibland. Det är inte alls lika lätt att få fart på kroppen när inte den sociala dimensionen i träningen finns där på samma sätt. Hemma är det så mycket annat som lockar. Netflix, disken, en lång skön dusch… Känner du igen dig? Här är mina bästa tips för att få hemmaträningen gjord:

 • Byt om till träningskläder så fort du kommer hem.
 • Forskning visar att man får motivation av att göra, så att börja är det viktigaste. Bestäm dig för 10 minuter. Då är allt över det en bonus. Vänta inte på inspiration.
 • Min son (som är 15 år) brukar be mig räkna ner när han ska göra något jobbigt, t.ex. gå upp på morgonen. 3-2-1 GO! Ibland gör jag det till mig själv när jag ska sätta igång. Det ger den sista skjutsen att resa sig upp.
 • Sänk kraven. 10 armhävningar, 10 situps och 10 knäböj om dagen ger 210 rep på en vecka. Det blir 840 på en månad. Lite träning gör skillnad!
 • Tänk på dig själv som en tränande människa, bara genom att promenera ibland och ta trapporna är du fysiskt aktiv. Forskning om motivation visar att vi lättare håller vanor som stämmer överens med vår självbild.
 • Lägg ut på instagram eller andra sociala medier. Det stärker din identitet som tränande människa och blir som att vi tränar tillsammans, fast på varsitt håll!

Dagens pass tillägnar jag en mailskrivare som jag träffade på ett av Springtimes Training Camp i Portugal. Helena visade sig vara en naturbegåvning när det kommer till frivändningar och fortsatte så smått när hon kom hem. Dessutom jobbar hon som undersköterska i äldrevården och sådana hjältar vill vi ju peppa lite extra just nu!

Kettlebellpass  ”Helena”:

10 Uppresningar från sittande med kb i famnen, växla uppklivningsben.
10 svingar, växla hand.
10 roddar per arm. 
5 armhävninga per arm, med kula.
(1 min vila, frivilligt)
x 5 varv

Kettlebellpass ”Helena”

I det här passet får du enbensträning, bålträning, höftfällningar, drag och press och totalt 200 repetitioner. Det må se enkelt ut och svårare än så här behöver det inte vara att röja igenom kroppen.  I filmen har jag en 16kg kettlebll. Anpassa vikt så du kan göra hela varvet obrutet.

Jag ville göra ett kettlebellbass som ger benen och baksidan lite kärlek, eftersom vardagen kan innebära mycket sittande.  Och som avslutningsutmaning skulle jag vilja se lite bakåtböjningar som är motsatsen till att sitta hukad framför datorn. Gör dina bästa halvbryggor eller helbryggor och tagga gärna @springtimesportsclub och @elinbjarkstedt om du lägger upp dom på instagram, så ses vi lite i sociala medier. Hemmaträning unite – fast i våra egna hem!

Olika bryggvarianter att inspireras av:

Hör av dig om du har några frågor eller om det är någon övning du vill att jag tar upp lite extra.

Hälsningar från Elin!